Παγωμένες μπανάνες με γιαούρτι και πολύχρωμη τρούφα
Σίγουρα έχετε φτιάξει έστω και για μια φορά και είναι από τις πιο εύκολες συνταγές και τα παιδιά τις λατρεύουν.
Υλικά
- 1 μπανάνα
- 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κουταλιά της σούπας τρούφας μαύρης σοκολάτας/ νιφάδες καρύδας/ ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
- Κόβουμε την μπανάνα σε μικρές φέτες
- Χρησιμοποιούμε ξυλάκια ή ξύλινα καλαμάκια για να στηρίξουμε τα κομματάκια μπανάνας
- Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα
- Βουτάμε τις φέτες μπανάνας στην λιωμένη σοκολάτα μέχρι να καλυφθούν πλήρως και τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο
- Πασπαλίζουμε με νιφάδες καρύδας , μαύρης σοκολάτας ή κομματάκια ξηρών καρπών
- Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά
Αν και θεωρείται μια αρκετά υγιεινή επιλογή, στην πραγματικότητα υπάρχει ακόμη μία που τη συναγωνίζεται. Μια διαφορετική εκδοχή των σοκολατένιων παγωμένων μπανανών, με γιαούρτι.
Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια μόνο που αντί να βουτήξετε στη σοκολάτα τις μπανάνες σας, τις βουτάτε στο γιαούρτι και έπειτα τις πασπαλίζετε με πολύχρωμη τρούφα.